VEO växer på den svenska marknaden och befinner sig i en mycket spännande utvecklingsfas.

I Sverige växer vindkraften i rask takt och behovet av anslutande transformatorstationer är stor, samtidigt behöver stora delar av det befintliga elnätet byggas om. VEO har egen tillverkning med kundanpassade lösningar av mellanspännings ställverk, kontrollskåp samt kompletta modulstationer i vår fabrik i Vasa Finland.

Arbetsbeskrivning

Du blir en del av VEO Elstationer i med placering i Västerås. Vi levererar elkraftanläggningar till distribution och transmissionsnätet med fokus på marknaderna i Finland, Norge och Sverige. Vi har egen tillverkning av mellanspännings ställverk, kontrollskåp samt kompletta modulstationer i vår fabrik i Vasa, Finland. VEO växer snabbt på den svenska marknaden och har idag pågående leveranser av transformatorstationer till E.ON Energidistribution, Vattenfall Eldistribution, Ellevio samt lokala elbolag, på spänningsnivåer från 10kV upp till 130 kV.

Ansvarsområde och arbetsuppgifter

I rollen som systemsäljare ansvarar du för försäljning och marknadsföring av våra elkraftanläggningar för distribution och transmissionsnätet. Du har helhetsansvar för framtagandet av anbud och förhandling med kund fram till avslut, samt supportar projektledaren med leveransen vid behov.

Arbetet innebär försäljning mot identifierade kundsegment. Du identifiera nya affärsmöjligheter hos befintliga och nya kunder och utvecklar vårt befintliga kontaktnät för underleverantörer såsom installation, mark och bygg, och hittar nya samarbetspartners.

Du blir en viktig pusselbit i vår svenska verksamhet. Du ingår i ett team av erfarna kollegor, där du får möjlighet att arbeta med många olika typer av projekt, både gällande storlek och teknisk utformning. Arbetet innefattar resor inom Sverige till våra anläggningsplatser, kunder och huvudkontoret i Vasa.

Din bakgrund

Du har minst 3 års erfarenhet av elektrifieringsprojekt alternativt andra större infrastrukturprojekt och är utbildad civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande. Kanske har du tidigare haft en roll som systemsäljare och gärna med kundansvar. Har du erfarenhet av projektledning är det meriterande. Som person är strukturerad och ordningsam med god förmåga att jobba med och genom dina medarbetare. Du drivs av resultat, tycker att problemlösning är roligt och stimuleras av att jobba mot kund och hålla i förhandlingar.

Kännedom och vana av att jobba med AMA AF, AB 04 och ABT 06 entreprenader är en stor fördel och du behärskar både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du en nyckelposition som ansvarig säljare för Sverige och ges goda möjligheter att bidra till företagets framgångar. Ett roligt, utmanande, självständigt och mångsidigt jobb i en bra arbetsmiljö och med erfarna medarbetare. Karriärmöjligheter finns för den som har ambitionen i en internationell miljö med spännande utmaningar. Vi kan stolt säga att över 98% av VEO’s personal rekommenderar VEO som arbetsgivare till sina vänner och bekanta.

VEO är en energiexpert, som erbjuder lösningar för automation och elektrifiering av elproduktion, elöverföring, eldistribution och användning av el. VEOs huvudkontor finns i Vasa, Finland. Företaget har även dotterbolag i Sverige, Norge och Storbritannien och antalet anställda är 450 st. År 2017 omsatte VEO Group 88 miljoner EUR. VEO hjälper till att omvandla förnybara resurser till ren energi. Lösningar för förnybar energi står för över hälften av bolagets omsättning. Med en bred installerad bas av vindkraftsstationer i både Finland och Norge, hör VEO till de ledande leverantörerna i Norden. Läs gärna mer på www.veo.se

Låter detta intressant för dig?

Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se eller genom länken https://norenlindholm.se/jobs/1911-systemsaljare-till-veo-i-vasteras/ snarast, dock senast 24 februari, urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Anna Hemmingsson hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

Är du intresserad av tjänsten men saknar CV?

Med endast mobilen kan du snabbt och enkelt påbörja din ansökan via vår snabbansökan. Visa ditt intresse så är chansen större att jobbet blir ditt!

Välkommen!