Systemingenjör till VEO i Västerås.

VEO växer på den svenska marknaden och befinner sig i en mycket spännande utvecklingsfas. I Sverige växer vindkraften i rask takt och behovet av anslutande transformatorstationer är stor, samtidigt behöver stora delar av det befintliga elnätet byggas om. VEO har egen tillverkning med kundanpassade lösningar av mellanspännings ställverk, kontrollskåp samt kompletta modulstationer i vår fabrik i Vasa Finland.

Veo personnel.

I rollen som Systemingenjör ansvarar du för den tekniska helhetslösningen för utformandet av elkraftanläggningar för distribution och transmissionsnätet. Du säkerställer att den tekniska lösningen uppfyller kundens krav och att lösningarna är tekniskt genomförbara och med hög säkerhet. Du deltar aktivt i anbudsarbetet gällande tekniska lösningar och framtagning av anbudshandlingar, såsom ellinjeschema, systemlayout mm. Du följer även med på slutförhandling tillsammans med kund. Vid genomförandet av projektet är det din uppgift att ta fram komplett elkonstruktion och konfigurering av reläskydd samt tillhörande dokumentation. I arbetet ingår att besöka leverantörer och kunder samt stödja arbetet på site.

Du blir en viktig pusselbit och ansvarar för tekniken i projektet från order till att kunden tar över anläggningen. Du ingår i ett team av erfarna kollegor, där du får möjlighet att arbeta med många olika typer av projekt både gällande storlek och teknisk utformning.

Du blir en del av VEO Elstationer i med placering i Västerås. Vi levererar elkraftanläggningar till distribution och transmissionsnätet med fokus på marknaderna i Finland, Norge och Sverige. Idag finns pågående leveranser av transformatorstationer till bland annat till E.ON Energidistribution, Vattenfall Eldistribution, Ellevio samt lokala elbolag, på spänningsnivåer från 10kV upp till 130 kV.

Du har minst 5 års erfarenhet av elektrifieringsprojekt för distribution eller transmissionsnätet. Du är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör inom elkraft eller motsvarande. Du har en gedigen kunskap om uppbyggnaden av elkraftanläggningar och dess ingående delar samt förståelse för hur det svenska elkraftnätet är uppbyggt och dess begränsningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av idrifttagning Du är tekniskt sakkunnig, lösningsdriven och bra på att organisera och hålla tidplaner, kan jobba självständigt och som planeringsledare för en projektgrupp.

Du har vana av att jobba med AMA AF, AB 04 och ABT 06 entreprenader. Du behärskar både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Ett utmanande, självständigt och mångsidigt jobb som systemingenjör i en bra arbetsmiljö med erfarna medarbetare samt goda möjligheter att bidra till företagets framgångar. Vi erbjuder goda karriärmöjligheter i en internationell miljö med spännande utmaningar. Vi kan stolt säga att över 94% av VEO’s personal rekommenderar VEO som arbetsgivare till sina vänner och bekanta.

LÅTER DETTA INTRESSANT FÖR DIG?  

Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. För frågor om tjänsten kontakta Fredrik Grankull, Vice President, Substations, VEO,  +358 207 190 650