I rollen som Mekanikkonstruktör jobbar du självständigt med ansvar för kompletta primärkonstruktioner för våra elkraftanläggningar för distribution och transmissionsnätet.

Du optimerar utförandet av anläggningen samt säkerställer att den tekniska lösningen uppfyller kundens krav och att lösningarna är tekniskt genomförbara och med hög säkerhet. Du blir en del av VEO Elstationer i med placering i Västerås. Vi levererar elkraftanläggningar till distribution och transmissionsnätet med fokus på marknaderna i Finland, Norge och Sverige. Vi har egen tillverkning av mellanspännings ställverk, kontrollskåp samt kompletta modulstationer i vår fabrik i Vasa, Finland. VEO växer snabbt på den Svenska marknaden och har idag pågående leveranser av transformatorstationer till E.ON Energidistribution, Vattenfall Eldistribution, Ellevio samt lokala elbolag, på spänningsnivåer från 10kV upp till 130 kV.

Veo personnel.

KRAV
Du har minst 5 års erfarenhet av elektrifieringsprojekt för distribution eller transmissionsnätet. Du är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör inom elkraft eller motsvarande. Du har gedigna erfarenheter av att genomföra kompletta mekanikkonstruktioner för totalentreprenader för aktuell spänningsnivå. Bred erfarenhet av olika fabrikat och typer av anläggningar är ett plus. Det är meriterande om du har erfarenhet av stål- och fundamentberäkningar. Du är tekniskt sakkunnig, lösningsdriven och bra på att organisera och hålla tidplaner, kan jobba självständigt och som ledare för en projektgrupp.

Du har vana av att jobba med AMA AF, AB 04 och ABT 06 entreprenader. Du behärskar både Svenska och Engelska, såväl muntligt som skriftligt.

VI ERBJUDER
Ett utmanande, självständigt och mångsidigt jobb som mekanikkonstruktör i en bra arbetsmiljö med erfarna medarbetare samt goda möjligheter att bidra till företagets framgångar. Vi erbjuder goda karriärmöjligheter i en internationell miljö med spännande utmaningar. Vi kan stolt säga att över 98% av VEO’s personal rekommenderar VEO som arbetsgivare till sina vänner och bekanta.

 

ARBETSUPPGIFTER
Du deltar aktivt i anbudsarbetet gällande tekniska lösningar och framtagning av anbudshandlingar, såsom situationsplaner, och vid behov följer med på slutförhandling tillsammans med kund. Vid genomförandet av projektet är det din uppgift att ta fram komplett projektering av anläggningen inklusive byggstyrande dokument samt dokumentation för stålkonstruktioner.  I arbetet ingår att besöka leverantörer och kunder samt stödja arbetet på site.

Du blir en viktig pusselbit och ansvarar för tekniken i projektet från order till att kunden tar över anläggningen. Du ingår i ett team av erfarna kollegor, där du får möjlighet att arbeta med många olika typer av projekt både gällande storlek och teknisk utformning.

ÖVRIG INFORMATION
Du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta rekryterande chef Fredrik Grankull, Vice President Substations, +358 40 661 7879. Skicka din ansökan och CV genom att fylla i ansökningsformuläret.