VEO aloitti toimintansa Seinäjoella maaliskuussa vuonna 2008. Nyt 10 vuotta myöhemmin on neljän insinöörin toimipisteestä tullut dynaaminen työpaikka jo lähes 40 Seinäjoen alueen insinöörille.

VEOn kasvutavoitteet ovat kovat ja organisaatioon rekrytoidaan uutta työvoimaa jatkuvalla syötöllä. Useimmiten työn sijainti on vapaasti valittavissa joko Seinäjoella tai Vaasassa, joten yhä useampi insinööri pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan kansainvälisiä sähköautomaation projekteja kotikaupungissaan.

Kahden tien tulijoita

VEOn asiantuntijapalveluiden johtaja, kuortanelainen Esa Ala-Honkola, on ollut johtamassa VEOn Seinäjoen toimintaa lähes alusta alkaen. Hän kertoo miten Seinäjoella, Vaasassa tai muualla Suomessa koulutuksensa saaneet ammattitaitoiset insinöörit yleensä löytävät heille tiensä. Osa tulee talon ulkopuolelta rekrytoituna, kun Seinäjoen seudulta löytyy sukujuuria tai muita sidoksia. Toiset ovat niitä, jotka ennen ajoivat edestakaisin Vaasan ja Seinäjoen väliä, mutta ovat sittemmin siirtyneet Seinäjoen VEOlle. Seinäjoki on Ala-Honkolan mukaan haluttu työntekopiste työnhakijoiden keskuudessa.

” VEO on hoitanut tilausjärjestelynsä niin, että seinäjokisen ei tarvitse lähteä työntekoon Vaasaan”, Ala-Honkola toteaa tyytyväisenä. VEOlla on toimipisteet myös Rovaniemellä ja Paimiossa.

Kansainväliset sähköistysprojektit ja vihreä teknologia houkuttelevat

Ala-Honkolan mukaan Seinäjoki on kuluneen kymmenen vuoden aikana hyötynyt Vaasan energiaklusterin läheisyydestä. Enää ei tarvitse mennä Vaasaan asti päästäkseen toteuttamaan suuria, kansainvälisiäkin projekteja, joita VEO myy Ruotsin, Norjan ja Ison-Britannian tytäryhtiöidensä kautta. VEOn liikevaihto kasvoi edellisellä tilikaudella yli +15 %. Tällä hetkellä Seinäjoen VEOlta löytyy sähköistys- ja automaatio-osaamista yhtiön kaikista segmenteistä eli vesi-, tuuli- ja lämpövoimaloille, merenkululle ja perinteisille voimalaitoksille. Seinäjokivetoisesti toteutetaan tälläkin hetkellä monia kiinnostavia projekteja. Merkittävin niistä on suunnitteluvaiheessa oleva Vantaan Energialle tehtävä Martinlaakson voimalaitoksen öljykattilan saneeraus.

"Neljän insinöörin toimipisteestä tullut dynaaminen työpaikka jo lähes 40 Seinäjoen alueen insinöörille."