VEON LEHDISTÖTIEDOTE 29.8.2017

VEO on sopinut sähköverkkoyhtiö Elenian kanssa merkittävästä sähköasemakaupasta. VEO uudistaa Elenian Haapajärven sähköaseman modernisoimalla koko laitekannan ja samalla laajentaen sähköasemaa. Haapajärven sähköasema toimii tärkeänä solmupisteenä alueelliselle sähkönsiirrolle ja -jakelulle. Investointi uudistaa alueen infrastruktuuria ja parantaa sähkönjakelun toimitusvarmuutta.

Sähköaseman uudistushanke edellyttää ammattitaitoista kumppania, jonka kanssa yhteistyö sujuu tehokkaasti.

Kooltaan kyseessä on yksi suurimmista Elenian VEOlta tilaamista sähköasemahankinnoista. Tehdyn kaupan taustalla on VEOn ja Elenian pitkään jatkunut, hyvin toimiva yhteistyö.

”Olemme tehneet useita projekteja Elenian kanssa, joten yhteistyömme toimii saumattomasti. Tilaus on selkeä luottamuksen merkki VEOn ammattitaitoa ja toimitusvarmuutta kohtaan. Olemme erittäin tyytyväisiä Elenian yhteistyön jatkumisesta”, VEOn sähköasemayksikön myyntipäällikkö Antti Hiironniemi sanoo.

VEO toimittaa sähköasemakokonaisuuden Elenialle avaimet käteen -toimituksena projektinjohdosta suunnitteluun, rakentamiseen sekä asennukseen ja käyttöönottoon. Kauppa työllistää sekä VEOn projektihenkilöstöä että kojeistotehdasta. Haapajärven sähköasemauusinta on jälleen osoitus VEOn vakiosähköasemakonseptin ja tuotteistuksen toimivuudesta.

”Sähköaseman uudistushanke edellyttää ammattitaitoista kumppania, jonka kanssa yhteistyö sujuu tehokkaasti. Elenia ja VEO ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä sähköasemien rakentamisessa ja sähkö- ja automaatioratkaisujen kehittämisessä. VEOn projekteissa voimme luottaa siihen, että hommat hoituvat sovitusti”, sanoo rakennuttamisjohtaja Jarkko Kohtala Eleniasta.

”Projektina kauppa on VEOn suurin Elenialle toimitettava sähköasema. Se on osoitus siitä, kuinka skaalautuva ja monikäyttöinen VEOn vakiosähköasemakonsepti on. Vakiosähköaseman vahvuutena on, että se toimitetaan työmaalle mahdollisimman valmiina, jolloin työmaalla käytettävä aika on paljon lyhyempi. Tämä yhdessä oman, kotimaisen kojeistovalmistuksemme kanssa luo toimitusvarmuutta”, Hiironniemi kertoo.

Lisätietoja:

Antti Hiironniemi, Sales Manager Substations, VEO, puh. +358 207 1901

Jarkko Kohtala, rakennuttamisjohtaja, Elenia, puh + 358 400 513054