VEO on sopinut suuren raamisopimuksen norjalaisyhtiö Eidsiva Vannkraft AS:n kanssa Eidsivan vesivoimalaitosten valvonta- ja automaatiolaitteistoista. Eidsiva on Norjan suurimpia vesivoimatuottajia.

VEOn lehdistötiedote 21.3.2016
VEOlle sopimus norjalaisen Eidsiva Vannkraft AS:n kanssa

Suomalainen VEO on sopinut suuren raamisopimuksen norjalaisyhtiö Eidsiva Vannkraft AS:n kanssa Eidsivan vesivoimalaitosten valvonta- ja automaatiolaitteistoista. Eidsiva on Norjan suurimpia vesivoimatuottajia: yhtiöllä on 20 omaa ja 25 yhteisomisteista vesivoimalaitosta. Lisäksi yhtiö suunnittelee uusien voimaloiden rakentamista tulevina vuosina 1,0 TWh:n edestä.
Sopimuksen mukaisesti VEOn osaamista hyödynnetään nykyisten voimalaitosten täydennys- ja uudisrakentamisessa sekä ylläpito- ja modernisointiprojekteissa. Sopimus koskee vähintään seuraavaa neljää vuotta ja sillä on suuri merkitys VEOlle.

VEO on vesivoimalaitosten modernisoinnin markkinajohtaja Suomessa, ja yhtiö on toiminut pitkään myös Norjan markkinoilla.
– Sopimus on tunnustus työstä, jota olemme tehneet Norjassa jo 25 vuoden ajan. Olemme jatkuvasti toimittaneet yhä suurempia projekteja ja osoittaneet huippuluokan insinööriosaamisemme. Nyt solmittu kauppa on VEOlle tärkeä virstanpylväs, jonka ansiosta nousemme Norjassa täysin uudelle tasolle, VEOn Norjan yksikön toimitusjohtaja Viktor Forss toteaa.
VEO on toimittanut Eidsivaan projekteja myös aiemmin. Ennen raamisopimusta Eidsivassa tehtiin perusteellinen arviointi potentiaalisista toimittajista ja sieltä vierailtiin useissa VEOn referenssikohteissa.
– Valitsimme kumppaniksemme VEOn, koska yhtiön tarjoama ratkaisu oli kustannustehokas. Se myös täytti osaamisen, joustavuuden ja toimitusaikojen vaatimuksemme, sanoo voimalaitosjohtaja Stig Morten Løken Eidsiva Vannkraft –yhtiöstä.
Raamisopimus on suurin VEOn koskaan tekemä sopimus vesivoimaliiketoiminnan puolella. Liiketoimintayksikön johtaja Kim Råholmin mukaan sopimus tuo turvaa ja ennakoitavuutta sekä asiakkaalle että VEOlle. Myös itse työ on kustannustehokkaampaa, kun tietyt tekniset ratkaisut pystytään standardisoimaan.
– Sopimuksen ansiosta tulemme rekrytoimaan lisää sekä Norjassa että Suomessa. Projektinjohto hoidetaan Norjassa ja suunnittelu tehdään Suomessa. Norjalaisilla markkinoilla on selvä etu, että henkilöstöstämme löytyy ruotsin ja norjan kielen osaajia, Råholm toteaa.
Lisätietoja:
Viktor Forss, toimitusjohtaja, VEO AS, p. +47 91 670 699
Kim Råholm, liiketoimintayksikön johtaja, VEO, p. +358 207 190 237