VEO on solminut EPV Tuulivoiman kanssa sopimuksen kahden 110/20 kV:n sähköaseman toimittamisesta Metsälän tuulivoimapuistoon Kristiinankaupungissa. 34 tuulivoimalaa käsittävä hanke on tällä hetkellä Suomen suurin rakenteilla oleva tuulivoimapuisto.

VEO on solminut EPV Tuulivoiman kanssa sopimuksen kahden 110/20 kV:n sähköaseman toimittamisesta Metsälän tuulivoimapuistoon Kristiinankaupungissa. 34 tuulivoimalaa käsittävä hanke on tällä hetkellä Suomen suurin rakenteilla oleva tuulivoimapuisto. Puisto alkaa tuottaa sähköä ensi vuonna ja VEO:n toimittamien sähköasemien avulla se liitetään valtakunnan verkkoon.
VEO:n myyntipäällikkö Antti Hiironniemi on tyytyväinen siitä, että yhteistyö EPV Tuulivoiman kanssa jatkuu uuden hankkeen myötä.
– Olemme toimittaneet sähköasemat myös kahteen muuhun EPV:n rakentamaan tuulivoimapuistoon. Siksi olemme yhdessä asiakkaan kanssa pystyneet kehittämään hyviä toimintamalleja, kertoo Hiironniemi.

EPV Tuulivoiman toimitusjohtajan Frans Liskin mukaan VEO valittiin kokonaistaloudellisen harkinnan jälkeen.
– On hieno huomata, että Vaasan seudun yritykset pärjäävät hyvin kilpailutuksissa vankan osaamisensa ansiosta. Projektin aikataulu on tiukka ja siksi myös toimitusvarmuudella oli tärkeä rooli valinnassa, sanoo Liski.
VEO:n toimitusvarmuuden takana on pitkälti omissa käsissä oleva toimitusketju. Yhtiö poikkeaa monesta kilpailijasta siinä, että avainresurssit ja osaaminen löytyvät oman talon sisältä. Lisäksi VEO:n oma kotimainen kojeisto- ja ohjaustaulutuotanto mahdollistaa projektien läpiviennin sovitussa aikataulussa.

"Olemme toimittaneet sähköasemat myös kahteen muuhun EPV:n rakentamaan tuulivoimapuistoon. Siksi olemme yhdessä asiakkaan kanssa pystyneet kehittämään hyviä toimintamalleja."

VEO:lla on merkittävä markkinaosuus Suomen sähköasemamarkkinoilla ja tällä hetkellä poikkeuksellisen monta sähköasemaprojektia on käynnissä. Moni projekti liittyy nimenomaan tuulivoimaan, koska suomalaiseen tariffijärjestelmään mukaan päässeet hankkeet ovat toteutusvaiheessa.
Kotimaan lisäksi VEO on aktiivinen myös Ruotsin ja Norjan sähköasemamarkkinoilla.
– Hyvien kotimaisten referenssien ja kielitaitoisen henkilökunnan ansiosta meidät on noteerattu myös Norjassa ja Ruotsissa varteenotettavaksi toimittajaksi. Etenkin Norjassa löytyy tuulivoimapuolella kysyntää, ja olemme tiiviisti markkinoilla mukana, sanoo Fredrik Grankull, VEO:n sähköasemaliiketoiminnan johtaja.

Lisätietoja:
Fredrik Grankull, Liiketoimintayksikön johtaja , puh. 020 7190 650
Antti Hiironniemi, Myyntipäällikkö, puh. 020 7190 611