Lehdistötiedote VEO / Arcteq 2.2.2016

VEON JA ARCTEQIN VOIMALAITOKSILLE JA TAHTIMOOTTOREILLE KEHITTÄMÄ GENERATOR COMMANDER SÄÄSTÄÄ TILAA, ASENNUSTYÖTÄ JA KUSTANNUKSIA.

Generator Commander 2Vaasalaiset energiateknologiayhtiöt VEO ja Arcteq tuovat markkinoille Generator Commanderin, joka yhdistää generaattorin suojauksen, tahdistuksen ja magnetoinnin yhteen ja samaan laitekokonaisuuteen. Uusi innovaatio säästää voimalaitosten generaattoreiden sähköisissä apulaitteissa jopa 86 % tilaa vanhaan verrattuna. Yksinkertaistetun kokonaisuuden ansiosta se on myös selkeästi perinteisiä laitekokonaisuuksia edullisempi.
– Generator Commander tulee olemaan markkinoiden ylivoimainen tuote sekä teknisesti että taloudellisesti, kertoo idean isä, VEO:n myyntipäällikkö Hannu Erkkilä.
Generator Commander on uusinta huipputeknologiaa, mutta sen nopeampi ja helpompi asennustyö laskee sekä valmistajalle että loppuasiakkaalle koituvia kustannuksia. Myös automaattiset laskentatyökalut nopeuttavat suunnittelua ja vähentävät lisäksi suunnitteluvirheitä.
– Tämä laite hurmaa talousihmiset syntyneillä säästöillä ja insinöörin tekniikallaan, vakuuttaa Erkkilä.

VEO ja Arcteq yhdistivät asiantuntijavoimansa 2014 kehittääkseen ideasta kaupallisen tuotteen. Arcteq toteutti suojauksen sekä magnetoinnin koodittamisen releeseen, VEO toi puolestaan mukaan magnetointiosaamisensa.
– On uniikkia kehittää täysin uusi innovaatio kahden erillisen yhtiön yhteistyönä. Ilman Arcteq-yhteistyötä tämä ei olisi toteutunut. Yhteispelimme sujui erittäin hyvin, sanoo Erkkilä.
Generator Commander on täysin suomalainen laite, sillä VEO ja Arcteq haluavat suosia kotimaista työtä. Näin varmistetaan, ettei tietotaito karkaa.
– Tästä tulee erittäin hyvä vientituote, jolla on potentiaalia mullistaa alan markkinat, toteaa Arcteqin toimitusjohtaja Juha Arvola.

Generator Commanderissa yhdistyvät generaattorin magnetointi, tahdistus, tahdistuksen valvonta, suojarele ja differentiaalisuoja. Kun kaikki äly on yhdessä suojareleessä, se sekä suojaa generaattoria että huolehtii sen jännitesäädöstä ja tahdistuksesta. Rele on valokuituyhteydessä erilliseen tehoastelaitteeseen, joka puolestaan antaa generaattorille magnetointivirran. Erkkilän mukaan tehoaste on mitoitettu rajuihinkin ympäristöolosuhteisiin.
– Laitetta on rasitettu ja ajettu vaativassa testiympäristössä. Sekä jäähdytys että materiaalit osoittautuivat odotuksia vieläkin paremmiksi. Yhden Generator Commanderin odotettu käyttöikä on jopa 20–25 vuotta, Erkkilä kertoo.

LISÄTIETOJA:

Hannu Erkkilä, myyntipäällikkö, VEO, 0207 190 613
Juha Arvola, toimitusjohtaja, Arcteq, 010 3221 370

Esittelyvideo: https://youtu.be/QzOFi-FmClQ
Arcteq on vuonna 2010 perustettu suojareleisiin ja älyverkkojen valvontalaitteistoihin keskittyvä yritys. Nopeasti kasvavan yrityksen liikevaihto oli viime vuonna n. kolme miljoonaa euroa. Tuotannosta 97% menee vientiin yli 40 maahan.